Om EventyrJul

EventyrJul er en non-profit forening drevet af frivillige. Med børnene i centrum holder vi hvert år i København og Aarhus juleaften for socialt udsatte børn og forældre – med julemad, julepynt, juletræ og julegaver til alle. Vores mission er at give socialt udsatte børn og deres forældre en eventyrlig juleaften.

For julen er hjerternes fest, men desværre har mange danske børnefamilier ikke overskud til at holde den juleaften, som børnenes kammerater kan glæde sig til. Det kan være, at der ikke er så mange penge til rådighed, psykiske problemstillinger eller svær sygdom i familien, der gør, at familiens ressourcer ikke er så gode.

En masse ildsjæle i EventyrJul bringer den gode julestemning til de børn, der har det svært. Vi skaber et pusterum for børn og forældre, hvor en vanskelig hverdag kan glemmes for en stund.

“Til mit første år som frivillig ankom en enlig mor med sine to drenge på fire og seks år, der begge var klædt kongeligt på i jakkesæt, vest, skjorte, slips og skinnende sko – selvom den mindste havde 11-­taller under næsen på grund af hans forkølelse. De sværmede om mig hele aftenen – og den hyggelige aften endte med, at den mindste af dem faldt i søvn i mine arme, imens vi dansede rundt om juletræet. Drengene havde en skøn aften og mor fik sig en velfortjent aflastning. Jeg kan stadig huske drengenes navne den dag i dag.” – Naddy, frivillig

For at kunne invitere flere hundrede gæster til juleaften har vi brug for rigtig meget mad, rigtig mange gaver og selvfølgelig alt fra borddækning og julepynt til invitation og planlægning. Alt hvad der skal bruges for at skabe en skøn juleaften finansieres gennem sponsorater og donationer.

Baggrund

EventyrJul blev stiftet af Jacob Kocemba i 2009.

EventyrJul holder juleaften i København og Aarhus.

Sådan holder vi EventyrJul

Efter to år med Corona-restriktioner, der betød alternativ afvikling af EventyrJuls julearrangement, håber og glæder vi os til at holde fysisk arrangement igen – ligesom vi har gjort i årene inden Corona.  

Her forventer vi at kunne invitere over 300 børn og voksne til EventyrJuls julearrangement i København og Aarhus.

Af hensyn til de små børn starter vi tidligt på dagen. Vi sørger for masser af hygge og underholdning, og børnene får mulighed for at vælge gaver i ”Voksen-butikken”, så de stolte kan give deres forældre en julegave. Vi serverer traditionel julemiddag, og bagefter kommer Julemanden og danser om juletræet sammen med os. Dagen slutter selvfølgelig med gaver til alle.

Gæsterne inviteres i samarbejde med en række hjælpeorganisationer.

Foreningen EventyrJul

Den 3. juni 2015 blev EventyrJul en forening.  Som forening er vores formål at koordinere og afvikle foreningens årlige begivenhed: en så vidt muligt på alle måder traditionel dansk juleaften for udsatte børnefamilier i København og omegn.

Læs mere om foreningen i vores vedtægter.

Læs vores persondatapolitik.

Læs referat fra vores generalforsamling den 25. februar 2022 her.

EventyrJuls indsamlingsregnskab: 
2019-2020
2020-2021
2021