Bliv frivillig – og få en oplevelse for livet

Siden 2009 har EventyrJul arrangeret juleaften for flere hundrede socialt udsatte børnefamilier. Et arrangement, der ikke ville kunne lade sig gøre uden en masse frivillige hænder – for alle, der arbejder i EventyrJul, er frivillige.

Du får en helt særlig oplevelse ved at være frivillig i EventyrJul, fordi du er med at gøre en kæmpe forskel for en masse børn og se julelysene i deres øjne.

 

Da juleaften var godt i gang, stillede jeg mig op på trappen og kiggede ud på, hvad vi i fællesskab havde skabt. I det øjeblik følte jeg, hvor heldig jeg var at få lov at være en del af det her. Den følelse ønsker jeg, at alle mennesker bare én gang i deres liv får lov at opleve.” – Naddy, frivillig

 

Ansøgning

 

Vi åbner op for ansøgninger til at blive frivillig i 2017 omkring oktober måned. Hold øje med denne side samt vores Facebook side, og skriv dig eventuelt op til vores nyhedsbrev for frivillige i bunden af denne side.

 

Forberedelse, juleaften og dagen derpå

I dagene op til juleaften pynter vi op og pakker gaver ind.

Den 18. december pakker vi sammen med en masse fantastiske frivillige gaver ind.

Den 23. december pynter vi de flotte lokaler, og gør dem klar til en eventyrlig jul.

Den 24. december er cirka 60 frivillige med til at give omkring 250 gæster en helt særlig juleaften. Juleaften starter cirka klokken 11 for de frivillige. Gæsterne ankommer først på eftermiddagen, hvor der vil være en række aktiviteter for børnene inden julemiddagen. Efter julemiddagen danses der om juletræet sammen med julemanden, og bagefter får børnene og deres forældre julegaver. Alle frivillige hjælper til med at sikre, at vores gæster hygger sig, og giver en hånd med, hvor der er brug for det. Juleaften slutter kl. 24.00, når de sidste gæster er gået hjem, og vi har fået ryddet op efter dagens fest.

For at vi alle kan have opmærksomheden rettet mod at skabe en skøn juleaften for de inviterede børn og voksne, kan man ikke have børn med som frivillig juleaften.

 

IMG_0554

Sådan prioriterer vi

Vi er rigtigt glade for den store interesse, der er for at gøre en forskel. Men den store interesse betyder desværre, at vi ikke kan love, at der er plads til alle på selve juleaften. Derfor ser vi på følgende i ansøgningerne:

 

Frivillige, der ønsker at hjælpe til flere dage, prioriteres. Det er et stort arrangement at stable på benene, og det kræver et stort stykke arbejde i dagene op til juleaften samt dagen derpå.

 

Frivillige under 18 år kan ikke hjælpe til på selve juleaften. Den frivillige skal kunne håndtere uforudsete hændelser i forhold til de socialt udsatte familier, som er gæster ved EventyrJul. Frivillige under 18 er meget velkomne til at hjælpe de andre dage.

 

Udvælgelsen er et stort puslespil. Er I en familie, venner og veninder, der ønsker at deltage som frivillige sammen, så gør vi vores bedste for at få det hele til at gå op.

 

Har du spørgsmål, så skriv til os på Facebook eller frivillig@eventyrjul.dk