Bliv frivillig – og få en oplevelse for livet

Siden 2009 har EventyrJul arrangeret juleaften for flere hundrede socialt udsatte børnefamilier. Et arrangement, der ikke ville kunne lade sig gøre uden en masse frivillige hænder – og ALLE, der arbejder i Foreningen EventyrJul, er frivillige.

EventyrJul, nu også i Odense, Århus og Aalborg – har du lyst til at være frivillig?

I Foreningen EventyrJul ønsker vi at udvide vores arbejde, så vi – udover at hjælpe socialt udsatte familier i København – fremover også kan nå ud til flere socialt udsatte børn og familier og give dem en eventyrlig jul.

Det betyder, at vi gerne vil holde yderligere tre juleaftener for ca. 50 personer i henholdsvis Odense, Århus og Aalborg.

Vil du være almindelig frivillig i en af de tre byer?
Vi søger frivillige kræfter – gerne fra hver af de tre lokalområder – der brænder for at arbejde frivilligt i fritiden.

Du kan læse om, hvad det vil sige at arbejde som almindelig frivillig i EventyrJul længere nede i afsnittet om “Hvad EventyrJuls frivillige laver”.

Er der en indre frivillig projektleder gemt i dig?
Måske brænder du også for at påtage dig ansvaret og har lysten til at indgå i en projektlederduo bestående af en erfaren projektleder/koordinator samt en der har erfaring med at afvikle EventyrJul eller lignende projekter med socialt udsatte børn og deres familier?

Foreningen EventyrJul i København støtter gennem hele forløbet med en dedikeret vejleder med ekspertviden om EventyrJul og afvikling af juleaften, økonomisk opbakning, support til indsamling af sponsorater, frivillige, gæster mv.

Vi glæder os til at høre fra dig
Har du spørgsmål eller er du interesseret i at blive almindelig frivillig eller frivillig projektleder i Odense, Århus eller Aalborg, så send en mail til kontakt@eventyrjul.dk. I mailen må du gerne skrive:

  • lidt om dig selv
  • dine erfaringer med EventyrJul eller lignende projekter
  • hvorfor du er interesseret

Følg også vores frivilliggruppe på Facebook, hvor du kan se, når vi melder ud, hvornår vi holder informationsdage for interesserede. Her kan du deltage uforpligtende og høre mere om foreningen, forventning til at være almindelig frivillig eller frivillig projektleder i EventyrJul samt du har mulighed for at stille spørgsmål.

Vores ansøgningsfrist – se mere på Facebook

EventyrJul takker ALLE for jeres ønske om at hjælpe os i 2018! Hvis du er interesseret i at blive frivillig for EventyrJul i Odense, Århus, Aalborg eller København, er du meget velkommen til at følge os på LinkedIn og Facebook samt blive en del af vores frivilliggruppe på Facebook, hvor du kan se, når vi åbner for tilmelding i efteråret 2019.

Hvad laver EventyrJuls frivillige?

EventyrJul har mange ansvarsområder, som varetages af forskellige projektgrupper hele året rundt. Grupperne består fx af en sponsorgruppe, en kommunikationsgruppe, en gæstegruppe, en gaveindpakningsgruppe, en logistikgruppe og meget mere.

I dagene op til juleaften har vores frivillige travlt med at pynte op og pakker gaver ind. Hver eneste jul skal være eventyrlig og uforglemmelig for vores børnefamilier.

Den 24. december er cirka 70 frivillige med til at give omkring 250 gæster en helt særlig juleaften. Gæsterne ankommer først på eftermiddagen, hvor der vil være en række aktiviteter og oplevelser for børnene, inden der serveres julemiddag. Efter julemiddagen danses der om juletræet sammen med julemanden, og derefter får børnene og deres forældre julegaver.

Alle frivillige hjælper til med at sikre, at vores gæster hygger sig, og giver en hånd med, hvor der er brug for det. Juleaften slutter kl. 22.00, når de sidste gæster er gået hjem, og vi har fået ryddet op efter dagens fest.

For at vi alle kan have opmærksomheden rettet mod at skabe en skøn juleaften for de inviterede børn og voksne, kan man ikke have børn med som frivillig juleaften.

Du får en helt særlig oplevelse ved at være frivillig i EventyrJul, fordi du er med at gøre en kæmpe forskel for en masse børn og se julelysene i deres øjne:

Da juleaften var godt i gang, stillede jeg mig op på trappen og kiggede ud på, hvad vi i fællesskab havde skabt. I det øjeblik følte jeg, hvor heldig jeg var at få lov at være en del af det her. Den følelse ønsker jeg, at alle mennesker bare én gang i deres liv får lov at opleve.” – Naddy, frivillig.


Økonomisk støtte

Har du lyst til at støtte EventyrJul økonomisk, er du velkommen til at donere et beløb på MobilePay 44874.