JUL PÅ SLOTTET

En iskold efterårsnat i 2009 fik chefsommelier og restaurantchef Jacob Kocemba en ide. Han ville gøre noget til jul – hjælpe til blandt de mennesker, der ikke selv havde overskuddet til det.

Især børnefamilier er oversete op til jul. Selvom det er muligt at søge om julehjælp, kan julen alligevel være en svær tid, og de familier der er ramt af fx dødsfald i familien, eller som på den ene eller den anden måde ikke har råd til at holde jul, må sidde alene tilbage.

Enlige forældre må fortælle deres børn, at der ikke er råd til julemad og juletræ. Voldsramte kvinder må holde jul for børnene på krisecentre, fordi de er på flugt. Og når mor og far ikke kan finde ud af tingene, er det rigtig hårdt at være barn.

Jacob fik fat i Tivoli og et hold af kokke, og pludselig gik alting stærkt. Tilmeldingerne væltede ind, og alle ønskede at hjælpe til. Arrangementet blev en kæmpe succes, og året efterblev successen gentaget – og atter en gang sidste år.

Sidste års juleaften var helt uforglemmelig, og at opleve den glæde vi var med til at bringe var helt fantastisk. Vi var så glade for, at det arrangement kunne lade sig gøre. Den støtte vi oplevede fra frivillige og sponsorer var enorm” siger Jacob Kocemba.

Drivkraften bag er stadig glæden ved at gøre noget godt for andre, og netop glæden hos alle var så stor, at alle de forhåbninger som Jacob Kocemba & co nogensinde har haft, bliver indfriet år efter år – og det er hele arbejdet værd.

Der bliver altid lagt stor vægt på kvaliteten af juleaften. Hellere en god juleaften for få familier, end en halvdårlig juleaften for en kæmpe flok.

Gaverne skal være i orden.

Stemningen skal være god. Maden bliver tilberedt af nogle af landets bedste kokke, som dagen igennem vil bage, stege og koge, så alle kan få et stort festmåltid med alle julens herlige retter.

Arrangementet starter allerede om eftermiddagen, og der vil være både julehygge, juleklip, tegnestue, gløgg og æbleskiver, live juleunderholdning, stor middag og selvfølgelig dans om juletræet.

Selv julemanden plejer at finde tid til at komme forbi festen med en masse gaver.

Det var en lang og til tider hård proces op til juleaften sidste år, men alt sliddet blev fuldstændig glemt, da vi oplevede den lykke som arrangementet bragte og det er lige netop dét som det her handler om – og det er derfor at vi gør det.