Om EventyrJul

EventyrJul er en non-profit forening drevet af frivillige. Med børnene i centrum holder vi hvert år juleaften for 250 socialt udsatte børn og forældre – med julemad, julepynt, juletræ og julegaver til alle.

Vores mission er at give socialt udsatte børn og deres forældre en eventyrlig juleaften.

For julen er hjerternes fest, men desværre har mange danske børnefamilier ikke overskud til at holde den juleaften, som børnenes kammerater kan glæde sig til. Det kan være, at der ikke er så mange penge til rådighed, psykiske problemstillinger eller svær sygdom i familien, der gør, at familiens ressourcer ikke er så gode.

En masse ildsjæle i EventyrJul bringer den gode julestemning til de børn, der har det svært. Vi skaber et pusterum for børn og forældre, hvor en vanskelig hverdag kan glemmes for en stund.

“Til mit første år som frivillig ankom en enlig mor med sine to drenge på fire og seks år, der begge var klædt kongeligt på i jakkesæt, vest, skjorte, slips og skinnende sko – selvom den mindste havde 11-­taller under næsen på grund af hans forkølelse. De sværmede om mig hele aftenen – og den hyggelige aften endte med, at den mindste af dem faldt i søvn i mine arme, imens vi dansede rundt om juletræet. Drengene havde en skøn aften og mor fik sig en velfortjent aflastning. Jeg kan stadig huske drengenes navne den dag i dag.” – Naddy, frivillig

For at kunne invitere 250 gæster til juleaften har vi brug for rigtig meget mad, rigtig mange gaver og selvfølgelig alt fra borddækning og julepynt til invitation og planlægning. Alt hvad der skal bruges for at skabe en skøn juleaften finansieres gennem sponsorater og donationer.

Sådan holder vi EventyrJul

Igen i år inviteres 250 børn og voksne til Marketenderiets flotte lokaler i Valby. Af hensyn til de små børn starter vi tidligt på dagen. Vi sørger for masser af hygge og underholdning, og børnene får mulighed for at vælge gaver i ”Voksen-butikken”, så de stolte kan give deres forældre en julegave. Vi serverer traditionel julemiddag, og bagefter kommer Julemanden og danser om juletræet sammen med os. Dagen slutter selvfølgelig med gaver til alle.

Gæsterne inviteres i samarbejde med en række hjælpeorganisationer.

Foreningen EventyrJul

Den 3. juni 2015 blev EventyrJul en forening.  Som forening er vores formål at koordinere og afvikle foreningens årlige begivenhed: en så vidt muligt på alle måder traditionel dansk juleaften for udsatte børnefamilier i København og omegn.

Læs mere om foreningen i vores vedtægter.

Læs vores persondatapolitik her.

Læs referat fra vores generalforsamling 23. marts 2019 her.

Nyt fra EventyrJul

Læs vores nyheder på Facebook og LinkedIn.

Du kan læse tidligere nyheder omkring EventyrJul her.

Baggrund

EventyrJul blev stiftet af Jacob Kocemba i 2009.

EventyrJul holder juleaften i København.