Føtex donerer julemad til EventyrJul

Når socialt udsatte børnefamilier kommer til EventyrJul den 24. december i Marketenderiet i Valby, kommer de til at nyde en julemiddag, som er doneret i et samarbejde mellem lokale Føtex-butikker.

Hvert år i september går det frivillige team bag EventyrJul i gang med at skaffe donationer og sponsorater til  den kommende EventyrJul – en juleaften for socialt udsatte børn og deres familier. Ikke mindst mad skal der skaffes, og det kræve en del ænder, flæskesteg og rådkål, når der skal bespises 250
gæster og 50 frivillige.

Claes Hougaard er til daglig varehuschef i Føtex på Fisketorvet i København, og gennem sin kæreste, Marianne, der er er med til at holde styr på alle de frivillige, der er involveret i EventyrJul, hørte han, at der skulle samles julemad til 300 mennesker. Og så fik han en idé.

– Jeg tænkte, at vi som en butikskæde, der i høj grad har fokus på mad, kunne gøre en stor forskel. Så jeg kontaktede mine kollegaer i butikkerne på Nordre Fasanvej, Nørrebro Vesterbro samt i Frederiksberg Center og i Vanløse for at høre, om de ville være med.

– Alle sagde ja med det samme, og det er bare super fedt, fortæller Claes Hougaard, der er stolt over at arbejde for en virksomhed, som tager socialt ansvar og er åben overfor at støtte et projekt som EventyrJul.

Og der var der stor jubel, da vi her i EventyrJul fik nyheden om, at en gruppe Føtex-butikker var gået sammen om at donere al julemaden til arrangementet den 24. december. Og det vil altså sige mad til 300 mennesker – f.eks. 45 kilo flæskesteg og 85 kilo kartofler.

– Vi er meget beærede over den flotte donation fra Føtex, siger Nadine Coogan, der er projektleder på EventyJul 2014. – Det giver os lidt ekstra tid til at samle julegaver ind til alle børnene.

Claes Hougaard vil i øvrigt også være en del af det frivillige hold selve juleaften, og han glæder sig til med egne øjne at se, hvordan donationen er med til at skabe en eventyrlig juleaften for socialt udsatte familier.

For yderligere information og kontakt:
Bibi Kirkegaard, kommunikationsansvarlig på EventyrJul
Tlf. 3026 2010